6 نکته اصلی برای تقویت مهارت مذاکره درونگراها

برخی از افراد به اندازه کافی خوش‌شانس هستند تا به صورت ذاتی یک مذاکره‌کننده خوب باشند. اما بهتر است بدانید که مهارت مذاکره هم مانند هر مهارت دیگری به تمرین نیاز دارد. بنابراین اگر به صورت ذاتی نمی‌دانید که چطور باید با فرد دیگری وارد مذاکرده شوید، از خودتان ناامید نشوید و به سراغ آموزش بروید.

مذاکره کردن برای افراد درونگرا به نسبت بقیه افراد اندکی سخت‌تر است؛ چرا که این افراد ذاتا تمایل زیادی به صحبت کردن، خصوصا در برابر جمع ندارند. اما این به معنای این نیست که این افراد اعتماد به نفس کافی ندارند یا به اندازه کافی در مذاکره قوی نیستند. تنها به این معناست که آن‌ها بیش از بقیه به تمرین نیاز دارند.

در ادامه این مقاله 6 نکته مهم و اصلی برای بهبود مهارت مذاکره افراد درونگرا به شما معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

 

تحقیق کنید و آماده باشید

افراد درونگرا زمانی بهترین حالت خود را بروز می‌دهند که از مدت‌ها قبل به اندازه کافی تحقیق و بررسی کرده باشند و برای جلسه فعلی اطلاعات کافی جمع‌آوری کنند.

مهم است که شما بتوانید تسلط کامل روی موضع مورد نظر داشته باشید تا بتوانید سوالات را به خوبی پاسخ دهید. چرا که هر چه شما برای پاسخ به سوالات طرف مقابل مکث بیشتری نشان دهید، مذاکره را برای هر دو طرف سخت‌تر خواهید کرد.

 

به خروجی دقت کنید

به این فکر کنید که طرف مقابل مذاکره به درخواست شما چه جوابی خواهد داد. خروجی‌های مختلف را بررسی کنید و در نظر بگیرید. دقت داشته باشید که خواسته شما چیست و کمترین میزانی که در قبال این درخواست می‌پذیرید چیست و چه تاثیری روی کسب و کار شما خواهد داشت. سعی کنید در این زمینه حتما واقع‌بین باشید و تمام جوانب را بسنجید.

 

بروید سر اصل مطلب

فرصت‌های زیادی در مذاکرات از دست خواهند رفت زمانی که یکی یا هر دو طرف به اندازه کافی برای بیان درخواستشان مطمئن نیستند یا از بیان این درخواست می‌ترسند!

مستقیم بروید سر اصل مطلب و بگویید دقیقا چه می‌خواهید. در این صورت سرعت مذاکره بالاتر می‌رود و شما راحت‌تر متوجه می‌شوید که آیا اصلا طرف مقابل توانایی و منابع برطرف کردن این درخواست شما را دارد یا نه. در هر صورت شما هرگز نخواهید فهمید که فرد مقابل به درخواست شما پاسخ مثبت می‌دهد یا نه، مگر اینکه بپرسید.

 

منافع مشترک را بیان کنید

طبیعتا هیچ کس بدون در نظر گرفتن منافع خودش صرفا به دلیل سود رساندن به طرف مقابل درخواستی را نمی‌پذیرد. بنابراین بسیار مهم است که بعد از مطرح کردن درخواستتان حتما نفع طرف مقابل را هم درنظر بگیرید.

طبیعتا یک مذاکره موفق مذاکره‌ای است که برای هر دو طرف سودمند باشد.

 

مکث‌های کوتاه داشته باشید

به صوردت طبیعی درونگراها پیش از پاسخ دادن، تمایل به مکث‌های طولانی و فکر کردن دارند.

سعی کنید از این موضوع به نفع خودتان استفاده کنید. اگر از شما سوالی پرسیده می‌شود کمی مکث کنید. با این کار طرف مقابلتان به صورت ناخوداگاه توضیحات بیشتری به شما می‌دهد و سعی می‌کند درخواستش را منطقی‌تر  و شفاف‌‌تر بیان کند. با این کار شما هم برای پاسخ دادن، برای خودتان کمی وقت خریده‌اید.

 

فراموش نکنید که تمرین کنید

اصلی‌ترین راه تقویت مهارت مذاکره، تمرین آن‌ است. سعی کنید همه چیز را تمرین کنید از لحظه و نحوه ورودتان به اتاق جلسه گرفته تا زمانی که قرارداد را امضا می‌کنید. ممکن است این کار در ابتدا به نظرتان کمی عجیب برسد با این حال، مطمئن باشید که نتیجه این کار برای شما سودمند خواهد بود.

 

منبع: wisebread.com