نحوه نوشتن پروفایل شرکت در 10 مرحله ساده

می‌خواهید پروفایل شرکت را بنویسید اما نمی‌دانید از کجا شروع کنید؟ این مقاله به تشریح گام‌هایی که باید بردارید می‌پردازد و با مثال‌هایی برای الهام‌بخشی کامل می‌شود.

نوشتن مشخصات شرکت

چه صاحب یک استارتاپ کوچک باشید چه صاحب یک شرکت جهانی، داشتن مشخصات شرکتی ضروری است. با این حال، چیزی که برای شما جالب است می‌تواند برای خواننده بسیار کسل‌کننده باشد و باعث شود فرصت بازاریابی موفقیت‌ آمیز برند خود را از دست بدهید. اگر می‌خواهید اطمینان حاصل کنید که تمام اطلاعات صحیح را برای جذب خواننده خود در اختیار دارید، باید پروفایل‌های تجاری سنتی را تغییر دهید و آنچه را که مخاطبان شما می‌خواهند درباره شرکت شما بدانند، در نظر بگیرید. برای کمک به شما در انجام این کار، مهم‌ترین مراحلی که باید برای ایجاد یک پروفایل شرکتی جذاب دنبال کنید، در اینجا بیان کرده‌ایم.

مراحل نوشتن مشخصات شرکت

مرحله 1: هدف پروفایل را مشخص کنید

کسب‌وکارها از پروفایل‌های شرکت برای سناریوهای مختلف از جمله وب‌سایت‌های شرکت، پورتفولیوهای تجاری و برنامه‌های سرمایه‌گذاری استفاده می‌کنند. بنابراین، قبل از اینکه قلم را روی کاغذ بیاورید، شناسایی هدف از نوشتن مشخصات بسیار مهم است. نگران نباشید، در صورت نیاز می‌توانید آن را در مرحله بعد تطبیق دهید!

فرض کنید پروفایل شما قرار است در  وب سایت کسب و کار شما قرار گیرد. فهرستی از نکاتی که خوانندگان شما می‌خواهند در مورد کسب و کار شما بخوانند ایجاد کنید و ساختاری برای محتوای خود طراحی کنید. همچنین باید مطمئن شوید که لحن محتوا با مخاطب هدف شما مطابقت دارد. برای مثال، نمی‌خواهید با بمباران جدول زمانی وقایع، آن‌ها را ساکت کنید، زیرا کاملاً صادقانه بخواهیم بگوییم این موضوع برای هیچ‌کس (البته غیر از خودتان) اهمیتی ندارد!

مرحله 2: در مورد یک سبک تصمیم بگیرید

اکنون که مشخص کرده‌اید چه نوع لحنی را باید برای پروفایل خود تنظیم کنید، زمان آن رسیده است که نحوه ارائه این اطلاعات را مشخص کنید. آیا می‌خواهید یک سبک معمولی باشد که توسط بخش‌های مختلف تجزیه می‌شود، یا می‌خواهید آن را در قالب یک جدول زمانی ارائه کنید؟ برخی از شرکت‌ها حتی تصمیم می‌گیرند داستان خود را از طریق یک رویکرد بصری‌ بیان کنند، مانند شرکت فیلیپس .

همانطور که گفته شد، تا زمانی که با برند و صنعت شما سازگار باشد، نباید از متفاوت بودن و دور شدن از هنجارها بترسید. به عنوان مثال، اگر یک شرکت حسابداری هستید، احتمالاً بهترین کار این است که به قالب سنتی، از جمله جزئیات جوایز و دستاوردهای اخیر پایبند باشید.

مرحله 3: داستان بگویید

وقتی می‌خواهید مردم را تشویق کنید تا به کسب‌وکارتان توجه کنند، باید داستانی جذاب خلق کنید. صرفاً فهرست کردن تاریخ‌ها و ارقام فایده‌ای ندارد. شما باید مطمئن شوید که خواننده شما در جریان داستان شرکت شما قرار دارد. چه با کار در یک غرفه لیموناد شروع کرده باشید یا در تجارت خانوادگی بزرگ شده باشید، روشی که داستان خود را به نمایش می‌گذارید مهم‌ترین بخش است. به هر حال، داستان هرکسی قرار نیست به اندازه دیگران هیجان‌انگیز باشد. برای مثال برند زاپوس به هنر داستان‌سرایی تسلط کامل دارد.

مرحله 4: بیانیه ماموریت خود را مشخص کنید

اگر در حال حاضر بیانیه ماموریتی ندارید، وقت آن رسیده است که به مسائل پیچیده بپردازید و یک بیانیه جذاب در مورد ارزش‌ها، اخلاق و جایگاه کسب‌و‌کار خود بنویسید. شما باید به خوانندگان خود اطلاع دهید که چه چیزی را ارائه می‌دهید و چگونه برنامه‌ریزی می‌کنید تا به عنوان یک تجارت رشد کنید.‌ درواقع به آن‌ها می‌گویید که چرا باید شما را به جای رقبایتان انتخاب کنند. به عنوان مثال، بیانیه ماموریت دیزنی شما را تشویق می‌کند که باور کنید خلاقانه‌ترین تجربه سرگرمی در جهان را برای شما فراهم می‌کند:

ماموریت شرکت والت‌دیزنی این است که یکی از تولیدکنندگان و ارائه‌دهندگان پیشرو سرگرمی و اطلاعات در جهان باشد. ما با استفاده از مجموعه برندهای خود برای متمایز کردن محتوا، خدمات و محصولات مصرفی خود، به دنبال توسعه خلاقانه‌ترین، نوآورانه‌ترین و سودآورترین تجربیات سرگرمی و محصولات مرتبط در جهان هستیم.

مرحله 5: یک فرمت ثابت را در سرتاسر پروفایل نگه‌دارید

برخی از روح‌های خلاق می‌توانند هنگام نوشتن پروفایل کسب‌وکارشان به تخیل خود اجازه دهند تا فعال باشد. بنابراین، اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید، توصیه‌های زیر را با دقت گوش دهید!

شما باید مطمئن شوید که قالب شما سازگار است. به عنوان مثال، از فونت و اندازه یکسان در متن و هدر خود استفاده کنید. پروفایل خود را از تصاویر بی ربط و رنگ‌های نامناسب پر نکنید. به مواردی که با بقیه المان‌های برند شما مطابقت دارند پایبند باشید. برای مثال، “CareerAddict”، فونت‌ها و رنگ‌های خاصی (سیاه و نارنجی) را در سراسر مطالب از جمله  کانال‌های رسانه‌های اجتماعی خود رعایت می‌کند.

مرحله 6: تاریخچه شرکت را به ترتیب زمانی بنویسید

پرش از گذشته به حال، فقط خواننده شما را گیج می‌کند، به همین دلیل است که باید تاریخچه شرکت را به ترتیب زمانی فهرست کنید. اینکه این کار در قالب جدول زمانی یا پاراگراف انجام شود کاملاً به شما بستگی دارد. آن‌چه مهم است این است که مطمئن شوید جریان آن برای خواننده منطقی است.

هنگام انجام این کار، ضروری است که زیاد درگیر جزئیات نباشید. در عوض، باید دستاوردهای کلیدی را فهرست کنید تا نشان دهید شرکت شما چگونه به جایگاه امروزی خود رسیده است. اگر یک کسب و کار کوچک هستید، می‌توانید اطلاعاتی در مورد تاسیس و توسعه برند خود بنویسید.

مرحله 7: گواهینامه‌ها را اضافه کنید

یک گواهی خوب می‌تواند مشتریان بالقوه را به بالفعل تبدیل کند و ارزش برند شما را افزایش دهد. در یک شرکت B2B، توصیفات از بزرگ‌ترین مشتریان شما ایده‌آل است. از سوی دیگر، در یک سازمان B2C، نقل قول‌های کوتاه با بازخوردی که با ارزش‌های شما مرتبط است، بهترین هستند. به خاطر داشته باشید که شما می‌خواهید بدون اینکه خیلی  تبلیغاتی به نظر بیایید و با بازخوردهای واقعی روی خوانندگان خود اثر بگذارید.

مرحله 8: اطلاعات تماس خود را وارد کنید

اکنون که بخش‌های مهم را انجام داده‌اید و درواقع سنگ‌های بزرگ را از سر راه برداشته‌اید، زمان آن رسیده که اطلاعات مفید را اضافه کنید! اگر قرار است از مشخصات شرکت شما به صورت آفلاین استفاده شود، حتما آدرس، شماره تلفن، ایمیل و فکس خود را (در صورت لزوم) در بالای سند ذکر کنید.

در همین حال، اگر پروفایل شرکت شما برای یک وب‌سایت یا سایر انجمن‌های آنلاین در نظر گرفته شده است، می‌توانید به سادگی اطلاعات تماس لینک شده خود را در پایین صفحه اضافه کنید.

مرحله 9: یک فراخوان برای اقدام اضافه کنید

اگر می‌خواهید آن را به پروفایل شرکت خود اضافه کنید (چه کسی این کار را نمی‌کند؟!)، حتماً با یک فراخوان به کار پایان دهید. این می‌تواند چیزی در ادامه مطلب «برای کسب اطلاعات بیشتر، از وب سایت ما دیدن کنید» یا «برای اطلاعات بیشتر، با ما تماس بگیرید». اساساً، شما باید به خواننده فرصتی برای فکر کردن و راهی برای یافتن پاسخ سؤالات خود بدهید.

مرحله 10: تصحیح، تصحیح، تصحیح

در نهایت، برای اطمینان از اینکه هیچ اشتباهی وجود ندارد، بسیار مهم است که پروفایل شرکت خود را تصحیح کنید. پس از انجام همه کارها، این یکی از مهم‌ترین نوشته‌های مرتبط با تجارت شما است!

اغلب، وقتی ساعت‌های متوالی به یک متن خیره شده‌اید، اشتباهات جزئی از زیر دستتان درمی‌رود، به همین دلیل است که باید یک جفت چشم اضافی داشته باشید تا آن را مرور کنید و فراموش نکنید که پروفایل شرکت خود را به طور مرتب به روز کنید! بسیاری از کارآفرینان یک بار پروفایل خود را می‌نویسند و یک سال بعد آن را فراموش می‌کنند. برای اطمینان از اینکه شما این کار را انجام نمی‌دهید، یک یادآور تقویم سالانه اضافه کنید که در آن زمانی را برای بروزرسانی پروفایل خود اختصاص دهید تا همیشه منطبق با همان روشی که کسب‌وکار شما در حال گسترش است باشد.

نمونه‌های مشخصات شرکت

1. استارباکس

این یک مثال عالی از پروفایل یک شرکت است. استارباکس با داستان کوتاهی که می‌گوید از کجا شروع شد و چگونه در طول سال‌ها تکامل یافته است، باز می‌شود. همچنین شامل بیانیه ماموریت مورد اعتماد خود می‌شود تا اطمینان حاصل شود که همه کارمندان و مشتریان می‌توانند با راه و روش استارباکس ارتباط برقرار کنند.

برند قهوه با هویت و هدف برند قدرتمندی که در این پروفایل شرکت برجسته شده است، موفق می‌شود تا از دیگر فعالان این حوزه متمایز شود. “مأموریت ما: الهام بخشیدن و پرورش روح انسان”  و آن‌ها این کار را از طریق برندسازی و طرح‌های بشردوستانه مختلف انجام می‌دهند. آن‌ها فراتر از یک کافی‌شاپ معمولی هستند و خود را به عنوان مکانی تثبیت کرده‌اند که افراد از سنین، ملیت‌ها و پیشینه‌های مختلف را گرد هم می‌آورد.

2. نایک

نایک برای اثبات اینکه یک برند فراگیر است در پروفایل شرکت خود کار خوبی انجام می‌دهد. از لحظه‌ای که صفحه آن‌ها را باز می‌کنید، می‌بینید که نایک بسیار فراتر از یک شرکت تولید پوشاک ورزشی عمومی است. آن‌ها می‌خواهند مشتریانشان وقتی یکی از محصولاتشان را می‌پوشند احساس کنند بخشی از یک جامعه هستند.

علاوه بر این، آن‌ها این واقعیت را برجسته می‌کنند که کارفرمایی فراگیر با تیمی متنوع هستند و نشان می‌دهند که از طریق کار خیریه به جامعه خود کمک می‌کنند. کار برای نایک مانند پیوستن به بخشی از یک خانواده بزرگ با یک ماموریت قوی است، چیزی که هر کارمندی مشتاق مشارکت در آن است.

3. زاپوس

Zappos مانند استارباکس، مشخصات شرکت خود را با به اشتراک گذاشتن داستانی که می‌گوید از کجا شروع کرد و چگونه در طول سال‌های متمادی تکامل یافته است، شروع می‌کند. داستان آن‌ها به تنهایی برای هر کسی که آرزوی ساختن چیزی را دارد الهام بخش است.

Zappos با بخش‌های اختصاصی خود، مشخص می‌کند که به عنوان یک برند چه کسی هستند، شعارشان و چرا فرهنگ شرکت‌شان بودن در خط مقدم هر کاری است. آن‌ها ثابت می‌کنند که بسیار بیشتر از یک فروشگاه تجارت الکترونیک هستند و بیشتر یک جامعه آنلاین هستند که همه باید بخشی از آن باشند.

نتیجه‌گیری نهایی

با پیروی از این نکات آسان و مثال‌های ذکر شده در بالا، مطمئن باشید که پروفایل شرکت شما با  استراتژی برندسازی شما مرتبط خواهد شد و به شما کمک می‌کند تا منش و روش کسب‌وکارتان را به اشتراک بگذارید و در نهایت، مشتریان جدید و همچنین کارمندان بالقوه را جذب کنید.

آیا توصیه دیگری برای ایجاد یک پروفایل شرکت عالی دارید؟ در بخش نظرات زیر به ما اطلاع دهید!