برندسازی در رزومه: چطور تصویر بهتری از خود بسازید؟

همه چیز از داستان‌سرایی شروع می‌شود. اگر قصد دارید تصویری از خودتان بسازید باید بتوانید داستانی جذاب تعریف کنید. اغلب فارغ‌التحصیلان اینکه چرا من این شغل را می‌خواهم را تعریف می‌کنند. اما استراتژی بهتر این است که بگویید چرا باید شما را بخواهند.

ساخت برند شخصی، جزء مهمی از پیشرفت در محیط کاری مدرن است. کارفرمایان امروز به دنبال استعدادهایی هستند که توانایی‌هایشان را بهتر عرضه می‌کنند و سعی در شناسایی افرادی دارند که بتوانند نقش موثرتری در کسب‌وکارشان ایفا کنند. به لطف موتورهای جستجو و صفحات اجتماعی می‌توانید تصویری واضح از خود در ذهن مخاطب بسازید.

البته این تصویر باید به خوبی ارائه شود تا به بهترین نتیجه ممکن برسد. در ادامه 6 مرحله برای ساخت برند شخصی را توضیح داده‌ایم تا بتوانید آن را بکار بگیرید.

یک موضوع انتخاب کنید

رزومه‌ها طراحی شده‌اند تا صلاحیت‌های شما را بهتر و بیشتر در معرض دید قرار دهند. بنابراین اگر این موارد را با درخواست‌های شغلی به‌درستی ترکیب کنید، می‌توانید مطمئن باشید که جز دسته واجد شرایط‌ها قرار می‌گیرید. اما تنها واجد شرایط شدن کافی نیست و باید کاری برای متمایز بودن خود انجام دهید.

پس روی یک موضوع تمرکز کنید. داستانتان را کلی بیان نکنید. موضوعتان نباید این باشد که شما بهترین کارشناس داده هستید بلکه باید روی بهترین کارشناس داده در حفاظت از محیط زیست مانور دهید یا اینکه چرا بهترین کارشناس داده حقوق مدنی هستید.

باید خودتان باشید و واقعی. کسب‌وکارها برای برجسته‌کردن ارزش‌هایشان تلاش می‌کنند پس باید بتوانید ارزش‌های آنها را در جهت منافع خود و البته در راستای مهارت‌هایتان بکار بگیرید.

بنابراین آیا باید رزومه‌ای ایجاد کنید که نشان دهد ارزش‌هایتان چگونه با ارزش‌های کارفرمایان بالقوه مطابقت دارد؟ نه کاملا. ایجاد یک نام تجاری متفاوت برای هر درخواست شغلی، غیرصادقانه است. در عوض، هنگام ساختن برند شخصی‌تان، بهتر است ارزشی را انتخاب کنید که برایتان صدق می‌کند و رزومه‌ای بسازید که نشان دهد چگونه آن ارزش را زندگی کرده‌اید.

پس از انجام این کار، می‌توانید کارفرمای بالقوه مناسب خود را پیدا کنید.

خونسرد باشید

اینکه بخواهید اغراق کنید و در هنگام معرفی خود بیانیه‌های فوق‌العاده ارائه دهید چاره کار نیست. اعتمادبنفس بخرج دهید و کاری که توانایی انجام آن را دارید نمایش دهید.

با این وجود، مرز باریکی بین اعتماد به نفس و آزاردهنده بودن وجود دارد. مهارت‌ها و دستاوردهای خود را برجسته کنید، اما این کار را به گونه‌ای انجام دهید که به کارفرما اجازه دهید خودش نتیجه‌گیری کند. کلماتی مانند «بهترین»، «برترین» و غیره جایی در رزومه ندارند. صلاحیت‌های شما باید خودشان صحبت کنند.

موجز باشید

برای شروع ارتباط و بیان اهداف و شرایطتان زیاده‌گویی نکنید. مدیران منابع انسانی برای استخدام فرد موردنظر ممکن است با ده‌ها نفر تماس بگیرند. روی کاغذ احتمالا شبیه خیلی از افراد هستید، باید بتوانید خلاصه و در چند جمله توضیح دهید که مزیت شما چیست.

پاسخ دادن آسانسوری و سریع می‌تواند جذاب باشد، نیازی نیست همه ویژگی‌هایتان را به جزئیات تعریف کنید همین که قلاب را محکم بیندازید و کلیات را خوب بیان کنید کافی است.

مراقب حرف‌هایتان باشید

آیا باید در طول مصاحبه در مورد سیاست یا اعتقادات مذهبی خود صحبت کنید؟ به هیچ وجه. سعی نکنید که این کارها را در رسانه‌های اجتماعی هم انجام دهید. زیرا هر مدیر استخدامی قبل از هرچیز شما را به صورت آنلاین نگاه خواهد کرد.

البته شما می‌توانید نظرات خود را داشته باشید و از آن لذت ببرید اما این کار ممکن است یک کارفرمای خوب را از همکاری با شما منصرف کند و او را از دست بدهید.

بهتر است که این مسائل را در صفحه خصوصی خود به اشتراک بگزارید و از مطرح کردن عمومی آن پرهیز کنید. شما فردی باهوشید که باید بتوانید خود را معقول نشان دهید، کسی که به ارزش‌ها وفادار است و به صورت حرفه‌ای رفتار می‌‌کند.

خلاق باشید

خلاقیت کلید برجسته شدن است. ده‌ها رزومه مختلف برای یک شغل ارسال می‌شود که بیشترشان برنامه یکسانی برای زندگی خود دارند. پس باید همه چیز را در نظر بگیرید.

سعی کنید فرمت رزومه خود را به اندازه مهارت‌های موجود در آن هیجان‌انگیز کنید. این امر به ویژه برای افرادی که امیدوارند وارد عرصه‌ای شوند که نیاز به خلاقیت دارد بسیار مهم است. برای استخدام در زمینه بازاریابی باید بتوانید خود را به شکلی خوب عرضه کنید. اگر گرافیست هستید، جنبه‌های بصری رزومه اهمیت دارد و …

متواضع و با استعداد باشید

در نهایت، باید در مصاحبه هم بتوانید همانطور که در رزومه‌تان نوشتید رفتار کنید. یادگیری چگونگی توصیف مهارت‌هایتان بخش مهمی از یافتن شغل و پیشرفت در آن است. به طور طبیعی، مدیر استخدام می‌خواهد بداند که شما در چه کاری مهارت دارید.

با این حال، همانطور که آنها در مورد استخدام شما فکر می‌کنند، به احتمال زیاد شخصیت شما را نیز ارزیابی خواهند کرد. کاری را که انجام داده‌اید با اطمینان، فروتنی و خلاقیت توضیح دهید.

حقایق را بگویید اما زیاده‌روی نکنید و آن را به گونه‌ای انجام دهید که قابل تحمل باشد!