چطور تفکر کارآفرینی را در خود تقویت کنیم؟

یکی از جنبه‌های منحصر به فرد کارآفرینان طرز فکر آنهاست، یعنی نحوه نگرش آنها به موقعیت‌ها، موانع و توانایی‌های ذهنی. طرز فکر یک فرد مجموعه‌ای از باورهای شناختی، قضاوت‌ها و دانش است که برای انتخاب و تعیین رفتار به کار می‌روند. همه چیزها را متفاوت می‌بینند؛ از شرکت در یک کلاس گرفته تا شغل‌شان و تراژدی و غافلگیری در زندگی شخصی‌شان. ذهنیت و تفکر کارآفرینی با اولویت دادن به اقدامات، توانایی اشتباه کردن (و درس گرفتن از آنها)، توانایی سخت کار کردن، و تمایل به شناسایی فرصت‌ها در جایی که دیگران این کار را نمی‌کنند مشخص می‌شود.

تفکر کارآفرینی چیست؟

ذهنیت کارآفرینی به رفتارها، نگرش‌ها و دانش خاصی اشاره دارد که جرقه تصمیمات ما را شکل می‌دهد. فرآیندهای فکری ما می‌توانند مثبت، منفی یا هر جایی در این بین باشد. یک ذهنیت منفی می‌تواند ما را کور کند، در حالی که ذهنیت‌های مثبت کمک می کنند راهکارهای خلاقانه برای چالش‌ها بیابیم، فرصت‌های جدید پیدا کنیم و درس‌های بیشتر بیاموزیم.

در هسته تفکر کارآفرینی ریسک دیده می‌شود؛ آن هم در مکان‌هایی که فقط آنها می‌بینند. اگرچه ممکن است بر این باور باشید که این شیوه تفکر انتقادی، منحصر به متخصصان تجارت است اما هرکسی می‌تواند دارای چنین دیدگاهی باشد.

اهمیت داشتن ذهنیت کارآفرینی در چیست؟

این تفکر منحصر به دنیای تجارت نیست؛ دیدگاهی است که درباره همه‌چیز صدق می‌کند مانند پیشرفت حرفه‌ای،‌ پذیرش اشتباهات و تبدیل آن به انگیزه و فشار برای رسیدن به ارتفاعات بالاتر. می‌تواند برای هرکسی مفید باشد؛ چه جونیوری در یک شرکت کوچک باشید و چه مدیری ارشد در کسب‌و کاری بین‌المللی.

ویژگی‌هایی که از شما یک کارآفرین می‌سازد

بسیاری از ویژگی‌ها طرز فکر یک کارآفرین را تعریف می‌کنند. برجسته‌ترین آنها در زیر ذکر شده‌اند:

استقلال

یادگیری خودراهبری برای رسیدن به هر هدفی، چه خصوصی و چه حرفه‌ای، ضروری است. شما بهترین تشویق کننده و بهترین دارایی خود هستید. با دیگران شریک شوید و از کسانی حمایت کنید که می‌توانند آن را ارائه دهند. اما سطح مشخصی از استقلال و ایمان به توانایی‌های خود برای ادامه حرکت رو به جلو ضروری است.

مسئولیت‌پذیری

مالکیت پیروزی‌ها و اشتباهات از ویژگی‌های بارز هر کارآفرین خوب است. این نه تنها به شما قدرت می‌دهد، بلکه به شما امکان می‌دهد در مورد اینکه چگونه اعمالتان بر خودتان و دیگران تأثیر می‌گذارد، آنچه از اشتباهات خود آموخته‌اید و هر آنچه که به دست آورده‌اید، فکر کنید.

هدف‌گرایی

کارآفرینان موفق افرادی متمرکز هستند که اهداف خود را اولویت‌بندی می‌کنند و برای دستیابی به آنها مسیری عمل محور را پیش می‌برند. دانستن اینکه چه کاری می‌خواهید انجام دهید اولین قدم برای رسیدن به موفقیت است.

انعطاف‌پذیری

اشتباهات و شکست‌ها با قلمرو ریسک‌پذیری و داشتن روحیه کارآفرینی همراه است. توانایی بازگشت به عقب و حرکت به جلو علیرغم چالش‌ها و ناملایمات به شما کمک می‌کند رشد کنید، یاد بگیرید و مجموعه مهارت‌های حل مسئله خود را بسازید.

تمایل به آزمایس

بازی ایمن، اگرچه یک گزینه قوی است، اما شما را تا این حد دور می‌برد. افرادی که ذهنیت کارآفرینی دارند از شکست ابایی ندارند. حتی زمانی که آزمایش‌ها نتایج ایده‌آلی ندارند، باز هم معنادار است. آزمایش روش‌های مختلف بازاریابی یا مدیریت، جمع‌آوری بازخورد و گرفتن تصمیم‌های سخت، همه بخشی از این فرآیند هستند. گاهی اوقات باید بدانید چه زمانی تمرکز خود را به پروژه یا زاویه دیگری که قبلاً در نظر نگرفته بودید تغییر دهید.

نمونه‌هایی از رفتار کارآفرینانه در دنیای واقعی چیست؟

  • نمونه تاریخی رفتار کارآفرینانه توماس ادیسون است. ادیسون بیش از یک سال طول کشید تا لامپ را اختراع کند، علیرغم برنامه‌ای که برای تکمیل پروژه در سه تا چهار ماه داشت. می‌توان از موفقیت ادیسون به همان اندازه شکست‌هایش بیاموزیم. به نقل از خود او:

    من شکست نخورده‌ام. من فقط 10000 راه را پیدا کردم که کار نمی‌کند.

  • مثال دیگری از طرز فکر کارآفرینی در عمل، بنیانگذار اپل استیو جابز است. روحیه کارآفرینی او تا به امروز زنده است. عزم جابز و گسترش دائمی مثبت‌اندیشی همچنان الهام‌بخش محققان، دانشمندان و کارگران سخت‌کوش فعلی و آینده است.

    اجازه نده سروصدای نظرات دیگران صدای درونی تو را خفه کند.

چگونه تفکر کارآفرینی خود را توسعه دهیم؟

هر کسی می‌تواند روحیه کارآفرینی را پرورش دهد. جست‌وجوی افراد همفکر، سرمایه‌گذاری‌های تجاری و تجربیات و ادامه رشد دانش خود در این قلمرو خاص، مکانی عالی برای شروع است.
در اینجا لیستی از نکاتی وجود دارد که به شما کمک می‌کند ذهنیت کارآفرینی ایجاد کنید:

1. اهداف روشنی را تعیین کنید

تجلی رویاهای خود بر روی کاغذ یا با صدای بلند جرقه‌ای است که برای شروع نیاز دارید. مشخص کردن جایی که قصد دارید به آنجا برسید می‌تواند به یادآوری بصری اهداف شما عمل کند. همچنین شما را تشویق می‌کند تا در مورد آنچه به دست آورده‌اید و به کجا می‌روید فکر کنید.

این اهداف برای کسب‌وکار، شغل یا زندگی شخصی شما اهمیت دارند و موفقیت کارآفرینی معمولاً برای صاحبان مشاغل صدق می‌کند، اما مهارت‌های کارآفرینی به جاه طلبی‌های شخصی شما هم کمک‌کننده است.

2. قاطع بودن را تمرین کنید

کارآفرینان، دانش‌آموزان، والدین و هرکس که در این بین قرار دارد باید هر روز تصمیم بگیرد. این مهارت زندگی است اما بصورت اجبار! اگر نتوانید تصمیم درست بگیرید، پیشرفت نخواهید کرد. خوشبختانه، تمرین کردن کار آسانی است. می‌توانید از کارهای کوچک شروع کنید، مانند سفارش در رستوران و سپس به لحظات مهمی برسید.

3. شکست را دوباره تعریف کنید

نمی‌توانید از شکست اجتناب کنید و زندگی پر از آنهاست. تنها کاری که می‌توانید انجام دهید این است که با چالش‌ها روبرو شوید و آنها را به تجربیات یادگیری تبدیل کنید.
اگرچه زمانبر است، اما نشان دادن تلاش آگاهانه برای تغییر ذهنیت شما در دراز مدت به طور چشمگیری برای شما مفید خواهد بود. سلامت روانی عملکرد شما را بهبود می‌بخشد و به عشق به خود منجر می‌شود و فراموش خواهید کرد که شکست به چه معنا بوده است.

4. با ترس‌های خود روبرو شوید

ترس در زندگی حرفه‌ای و شخصی اجتنا‌‌ب‌ناپذیر است. هر چه بیشتر با موقعیت‌های خارج از نقطه آرامش خود درگیر شوید، رشد بیشتری خواهید دید. پرداختن و تجزیه و تحلیل آنچه شما را نگران می‌کند، شما را یک قدم به رسیدن به اهدافتان نزدیکتر خواهد کرد. به یاد داشته باشید: آسیب‌پذیری سالم است.

5. کنجکاو بمانید

اجازه دهید کودک درونتان آزاد باشد. همیشه در مورد رقابت، روندها و رویدادهای فعلی، فناوری های جدید، افراد جدید و ایده‌های تجاری نو کنجکاو باشید.

هر کسی می‌تواند تفکر کارآفرینی را بپذیرد؟

ذهنیت کارآفرینی ارثی نیست؛ هرکسی می‌تواند آن را بپذیرد و آن را تقویت کند که برای کمک به افراد برای درک پتانسیل خود طراحی شده است. این تفکر به تحول انسان سالم از طریق توسعه شغلی و ایجاد ارتباطات اجتماعی اختصاص دارد. تمرکز روی خود و مهارت‌ها کار سختی است و باید آن‌ها را بهبود بخشید، اما ما اینجا هستیم تا شما را تشویق کنیم 😊.

 

منبع: betterup.com